woensdag 11 mei 2016

Snelle klus-update


Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste klusupdate. Sindsdien is er een hoop gebeurd, dus post ik vandaag een snelle update, om jullie even bij te praten...

Afgelopen winter ontdekten we een paar rotte plekken in de kuip. Zo'n probleem kan je niet negeren, dus hebben we besloten onze kuip grondig aan te pakken. Dit soort rotte plekken komen door inwatering, dus het eerste wat ons te doen stond was de boel goed te laten drogen. We hebben onze boot daarom naar een overdekte loods gevaren.

Tot nu toe deden we alle klussen buiten. Ik moet zeggen dat binnen klussen echt een verademing is! Je kan ieder weekend benutten, ook als het hondenweer is. En het is nogal eens hondenweer geweest, de afgelopen tijd. Verder ook geen gedoe meer met zeiltjes op je boot die je er eerst af moet halen, voordat je begint. Je kan meteen aan de slag. Dit werkt veel fijner zo.

Dat is maar goed ook, want ik (en vooral Ivo) hebben al aardig wat uurtjes in die loods versleten. En er staan ons nog heel wat meer te wachten... Gelukkig krijgen we hulp en advies van alle kanten.

Ivo heeft alle verf en antislip in de kuip inmiddels weg gehaald, zodat we alle rotte plekken kunnen zien. Dit probleem heeft vermoedelijk meerdere oorzaken, waarvan we enkele al op het spoor zijn. Hierover later meer. Het gaat in ieder geval een behoorlijke reparatie worden.

Daarnaast zijn er ook nog een hoop 'gewone' klussen die gebeuren moeten, zoals het keuren van het vlot en het aanbrengen van nieuwe antislipverf op het dek. Het accuproject is inmiddels klaar. We hebben twee nieuwe, flinke accu's geinstalleerd, met een accumonitor erbij. Nu kunnen we mooi zien wat de status en het verbruik is, dus dat is weer een hele zorg minder. Het onderwaterschip is ook weer in orde. Ivo's vader heeft de boot van een mooie laag antifouling voorzien. We hebben besloten dat de lak nog maar twee jaartjes langer mee moet, dus ik heb de romp gewassen, gepolijst en gewaxt.

Ik houd jullie op de hoogte van de reparatie van onze kuip, binnenkort zal ik daar een meer uitgebreide update over posten. 

We hebben al behoorlijk wat rotte plekken weg gehaald
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten