maandag 25 september 2017

We zijn weer terug!


Zoals jullie allemaal wel weten is het een tijd lang stil geweest op Keepitsimplesailing. Daar was een duidelijke reden voor. Vorig jaar heb ik besloten mijn studie alsnog af te maken. Om alles op tijd af te krijgen moest ik vol aan de bak. Wat ik helemaal niet erg vond, want ik vond mijn afstudeeronderwerp ontzettend interessant. Maar door die focus was er weinig tijd over voor andere dingen, zoals dit blog. Maar aan alles komt een einde. Dus ook aan mijn afstuderen. Op 31 augustus mocht ik mijn masterdiploma in ontvangst nemen. Tijd voor een welverdiende vakantie! De maandag na mijn afstuderen vertrokken we voor drie weken zeilen.


Eindelijk vakantie...
Plan was om naar Helgoland te gaan. Het wisselvallige septemberweer gooide echter roet in het eten. We hebben meerdere dagen verwaaid gelegen en zelfs een heuse storm over ons heen gehad. Met zulk wisselvallig weer bleek Helgoland niet haalbaar. Dat is een consequentie als je ervoor kiest na de zomer te gaan. Dus hebben we onze plannen omgegooid. 

We hebben besloten de Waddeneilanden te gaan verkennen. We hebben drie nieuwe eilanden aangedaan, elk met een uniek karakter. Het was onze eerste keer op het Oostelijk Wad. Ook hebben we voor het eerst zelf drie wantijen overgestoken. Zo is deze vakantie toch nog een beetje een ontdekkingsreis geworden. De ontdekking van het Wad. Ik begin steeds beter te snappen waarom sommige mensen verslingerd zijn aan scharrelen op de Waddenzee. Uiteraard hebben jullie nog een uitgebreid verslag van mij te goed...

En nu? De vakantie is voorbij. Terug naar mijn normale leven. Een leven waarin tijd is voor andere dingen dan studeren. Ik kan me nu weer gaan richten op mijn schrijfwerk, mijn tekeningen, het zeilen en dit blog. Jullie zullen vanaf nu dan ook weer vaker van mij horen. Ik heb er zin in! 

Eindelijk weer tijd voor zeilen!
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten