donderdag 5 juni 2014

De Small Ships Race

Met een klein bootje kan je ver komen..
Stel, je wilt een keertje een oversteek maken naar Engeland. Heb je daar een grote, dure boot voor nodig? Die van alle snufjes en apparatuur voorzien is? Niet per se! 
 
Dat het ook simpel kan bewijst de jaarlijkse Small Ships Race, die dit weekend weer gehouden zal worden. Een zeilwedstrijd speciaal voor bootjes onder de vierentwintig voet (zevenenhalve meter) georganiseerd door de Vereniging van Toerzeilers.

In het Pinksterweekend steken de bootjes de Noordzee over. Doel is Lowestoft, een Engelse havenstad. Wie het eerst de haven binnenvaart is natuurlijk de winnaar.

Toch ligt de nadruk van de Small Ships Race niet op competitie. De Vereniging van Toerzeilers wil mensen met een kleine boot de gelegenheid bieden om eens 'op eigen kiel' een oversteek te maken. Deelnemers worden met tips en adviezen bijgestaan. Ook houdt zij de veiligheid goed in de gaten. De deelnemende bootjes zijn maar klein, maar moeten wel aan strenge veiligheidseisen voldoen. 

Naast het avontuur biedt deze race ook gewoon gezelligheid. De vereniging van toerzeilers ziet de race als 'een zeilontmoeting met wedstrijdkarakter, met gelijkgestemde geesten'. Na de prijsuitreiking wordt er dan ook steevast samen een biertje gedronken op het geslaagde avontuur..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten