vrijdag 16 mei 2014

Varen met een bekendheid'Hee, Doordraijer!' 'Zijn jullie van Euros?''Wat een leuk bootje, wat is dat voor type?' Als we een haven binnenvaren, krijgen we vaak leuke reacties. Onze boot heeft een hoge aaibaarheidsfactor. Veel mensen vinden het een leuk en schattig scheepje om te zien. Maar niet alleen het uiterlijk van de boot zorgt voor reacties. Veel mensen herkennen onze boot. Onze boot heeft namelijk een hele geschiedenis..

Doordraijer is gebouwd door de Enschedese studentenzeilvereninging Euros. Doordraijer is een E22 (dat staat voor Euros 22 voet). Hoewel het maar een klein jachtje is, is het een volledig zeewaardige boot. Doordraijer is onder andere in Engeland, Frankrijk en Noorwegen geweest. Zusterschip Lichtekooi is in 2001 zelfs naar de Azoren gevaren! Die tocht heeft destijds nog in het blad Zeilen gestaan.

Het bijzondere is: al die tochten zijn zonder motor gemaakt. Dat maakte de scheepjes van Euros tot een opvallende verschijning. Als je met een kleine boot op zee van A naar B kan varen, zonder de back-up van een motor, dan kan je goed zeilen. De jongens en meiden van Euros dwongen bewondering af...

Toen de vereniging een groter jacht aanschafte, werden Doordraijer en Lichtekooi uit de vaart genomen. Beide scheepjes hebben enkele jaren op de kant gestaan. Enkele jaren geleden zijn ze allebei verkocht. En nu is Doordraijer in ons bezit. Veel mensen vinden het gaaf om te zien dat er weer met Doordraijer gevaren wordt. Wij zijn relatief beginnende zeilers, maar Doordraijer heeft ons al heel wat bijzondere ontmoetingen opgeleverd. Varen met een heuse bekendheid, erg leuk..Geen opmerkingen:

Een reactie posten