zondag 3 januari 2016

Groei

Als je dit leest zijn de laatste restjes oliebollen waarschijnlijk alweer op, is de kater van Oud en Nieuw net een beetje weg aan het trekken en kunnen de kerstversieringen weer in de kast. Door met 2016! Tijd om plannen te maken voor het nieuwe jaar (hoewel ik dat eigenlijk wel het hele jaar door doe, plannen maken).
 
Onze plannen voor de 'grote' vakantie zijn dit jaar vrij bescheiden. Twee of drie weken weg, naar een niet al te verre bestemming, zoals bijvoorbeeld Zeeland. Waarom we dat doen? Omdat we het zeilen een beetje beu zijn en ook wel weer eens een hotelletje aan de Spaanse kust willen? Wees gerust, dat is niet het geval. Nee, we doen dit jaar rustig aan omdat we volgend jaar iets groters van plan zijn...

Het is altijd al onze ambitie geweest om eens naar Noorwegen te gaan. Een bijzondere reis naar een bijzonder land, dus dat willen we grondig aanpakken. Ietsje langer weg dan die standaard drie weken. Een jaar rustig aan doen geeft ons de gelegenheid daarvoor.

We hebben dan de tijd om extra investeringen in de boot te doen, die onze veiligheid ten goede komen. We hebben meer tijd om ons heel grondig voor te bereiden. En we hopen dit jaar verder te groeien als zeilers. Zodat we nog iets meer boven de stof staan dan bij onze tocht naar Whitby het geval was.

Tijdens onze zomervakantie zijn we dan ook van plan om in ieder geval een meerdaagse etappe te zeilen, zodat we meer ervaring opdoen met het maken van langere oversteken. Ook doen we januari mee met een cursusweekend van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers. Twee dagen lang aan de slag met navigatie, tochtplanning, veiligheid en techniek aan boord. En natuurlijk socializen met mensen die dezelfde passie hebben als wij...

Ook ben ik van plan om paar dagen weg te gaan met een huurbootje, een Drascombe. In mijn eentje. Ik heb een voorliefde voor deze schattige, kleine bootjes. Het lijkt me schitterend om in zo'n traditioneel bootje over het Lauwersmeer te zeilen, midden tussen de honderden vogels. En ondertussen ben ik dan als enige verantwoordelijk voor de boot en moet ik zelf alle beslissingen maken. Ik hoop dat ook díe ervaring me zal doen groeien, me een betere zeiler maakt.

En daarnaast zijn er nog de weekendjes weg met onze eigen boot. Bezig zijn met zeilen en intussen ook genieten van een mini-vakantie. We willen altijd nog een keer ankeren bij het Ketelmeer en ik heb gehoord dat er in het Markermeer ook een paar nieuwe eilandjes zijn aangelegd.

Er is dus genoeg leuks te doen, dit jaar. Ik heb er zin in! En eerlijk is eerlijk, ik heb nog veel meer zin in volgend jaar, in onze grote reis..

Wat zijn jullie plannen voor 2016?

Een van mijn plannen voor 2016: Zeilen Drascombe
 

2 opmerkingen: