dinsdag 23 augustus 2016

Klaar voor vakantie!

Zoals ik afgelopen week al schreef, werden wij bij het te water laten van onze boot geconfronteerd met een wel heel erg ongebruikelijk probleem: onze mast bleek verdwenen...
 
Met grondig speurwerk wist de vrouw van de eigenaar van de stalling de mast te achterhalen. De eigenaar is vrijwel altijd zelf aanwezig bij het te water laten van boten, maar juist die ene keer dat hij níet aanwezig was, bleek iemand de verkeerde mast te hebben meegenomen. Onze mast lag op een boot in een haventje veertien kilometer verderop...

De masten moesten dus omgeruild worden. De haven waar onze mast lag was vrij ondiep, waardoor onze boot er niet komen kon. De eigenaar van de winterstalling besloot onze mast per trailer op te halen. Hij had daarvoor een enorme kar, waar een mast van ons formaat wel op paste. Het bleek nog een heel gedoe om die mast weer terug te krijgen. De jachthaven waar de andere boot lag was namelijk een piepklein gehucht met enorm nauwe straatjes. Maar met een beetje passen en meten lukte het toch. De volgende dag, ergens in de middag, hadden wij tot onze grote opluchting onze mast weer terug!

Er moest nog een nieuw toplicht op komen omdat onze eigen combinatie (die we vier jaar eerder hadden gemaakt) niet meer in orde was. We hadden een led driekleur gecombineerd met een goedkoop ankerlichtje. Het plastic van het die laatste was helemaal verweerd en aan het afbrokkelen.

Zaterdag hebben Ivo en zijn vader de snoer en het toplicht nog vervangen. De eigenaar heeft ons gematst en meegeholpen met het hijsen; met de heftruck ging dat een stuk sneller dan met onze eigen hijsinstallatie. Om zes uur ontving ik een berichtje van Ivo: De mast staat overeind! Nu kunnen we eindelijk op vakantie... 

De mast staat overeind!
Deze vrijdag zijn we van plan weg te varen. We hebben maar acht dagen, want een groot deel van onze vrije dagen zijn in de boot gaan zitten. De boot ligt nu nog op onze winterstallingsplek. We gaan de terugvaart naar onze thuishaven in Lemmer combineren met onze vakantie.

We besluiten om voor de verandering eens op het IJsselmeer en het Markermeer te blijven. De verre bestemmingen moeten maar wachten tot volgend jaar. We zijn van plan om al die plekjes te bezoeken waar we normaal geen tijd voor hebben, omdat we op doorreis zijn naar een verre bestemming. Rustig aan doen, kleine stukjes varen, leuke plaatsen zien, lekker ontspannen. Zodat we in september weer helemaal opgeladen zijn. Volgende week dus eventjes geen blog, want ik ben op vakantie.

Daarna ga ik er weer tegenaan. En we hebben dan een fijn vooruitzicht: vrije weekends! Die hebben we de afgelopen tijd vrijwel niet gehad. Vooral Ivo was bijna zonder uitzondering elke week op de boot te vinden. Nu kunnen we lekker de schade inhalen.

Er staat in ieder geval al één leuk evenement gepland. We denken er ook over om een mooie wintertrip te maken. Daarnaast gaat mijn solo-avontuur op de Drascombe hoogstwaarschijnlijk een vervolg krijgen. Dan is er nog de voorpret voor onze trip naar Noorwegen en mag ik een paar leuke stukken voor Zeilen Magazine schrijven. Zoals je ziet, genoeg om mij op te verheugen.

Ik heb er zin in, tot over twee weken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten