donderdag 30 juni 2016

Een beetje positiviteit


Een post om vrolijk van te worden!
Vorige week had ik een klaagpost, over de grote en kleine ergernissen waar ik tegenaan loop tijdens het zeilen. Vandaag is het tijd voor een post waarin de positiviteit centraal staat. Een post om vrolijk van te worden!

Er zijn verschillende redenen waarom ik zeil. Ik ben sportief bezig, het biedt me een leuke uitdaging om steeds verder te gaan en ik ontmoet allerlei nieuwe mensen. Maar daarnaast word ik er ook gewoon blij van. En dat is nog eigenlijk wel de belangrijkste reden om met bootjes te pielen.

Van mooie plaatjes word ik altijd blij 
Zeilen doe je niet in een muffe fabriekshal (gelukkig niet). Je bent buiten, in de natuur. Je geniet van de zon en het water. En de plekken die je aandoet zijn bijna altijd mooi. Of je zit midden in de natuur, of je doet een oud stadje aan het water aan. Misschien zijn steden als Stavoren of Enkhuizen ietwat toeristisch. Maar dat houdt ook in dat je midden tussen de vakantievierende mensen zit. Overal om je heen wordt gelachen, gepraat en gedronken. Iemand speelt een stukje accordeon. Mensen genieten van de zomeravond. Met zo'n bijzonder sfeertje voelt het na één avond al alsof je een week op vakantie geweest bent.

Een opkikker op een regenachtige dag 
Heerlijk, een tijdje weg in zo'n positieve 'bubbel'. Niet dat ik graag wegkijk van de werkelijkheid en de problemen in de wereld. Maar het geeft zoveel meer energie om je te richten op de dingen die het leven leuk maken, in plaats van alle narigheid. Als ik een paar daagjes gezeild heb, kan ik de wereld weer aan. Ben ik vol inspiratie en zin om er iets leuks van te maken.

Het liefst neem ik die positieve wereld mee, mijn dagelijkse leven in. En gelukkig kan dat ook. Mooie plaatjes en mooie verhalen voeren me even terug en geven me zo een energie-boost. Iets wat ik wel gebruiken kan op een druilerige middag midden in de week. Zeker nu ik alweer een tijdlang niet gezeild heb.

Inspiratie...
Daarom ben ik ook zo dol op mijn blog. Maak ik graag mooie plaatjes tijdens mijn zeiltochten. Geniet ik ervan om die plaatjes in een mooi verhaal te verwerken. Zo maak ik anderen ook vrolijk, met een bijzonder zeilverhaal. Hun reacties, als ze het leuk vinden, geven mij weer energie.

Maar ook mijn tekenhobby maakt me blij. Zo blij, dat ik een apart blog voor mijn tekeningen begonnen ben. Als ik een mooie boot of een mooi stukje water teken heb ik even het gevoel dat ik daar dan ook echt ben. Zo kom ik dan even tot rust. En dat is meer dan een gevoel. Het is uitgezocht dat plaatjes van de natuur helpen stress te reduceren. En ook het maken van kunst doet mensen ontspannen. Als ik een rustig watertje teken zijn de gunstige effecten voor mij dus dubbelop!

Hier word ik dus ontspannen van...

Ik ben uiteraard niet de enige die wel eens een leuk stukje op Facebook post. Ook in de foto's en verhalen van anderen vind ik inspiratie en energie. Hier een paar sites en Facebookgroepen die mij altijd weer blij van binnen maken. :)

  • Er zijn heel veel blogs van mensen die een rondje wereld doen. Maar weinig blogs hebben zulke jaloersmakende mooie foto's als dat van Joshua van Eijndhoven. Heerlijk wegdroomvoer.

  • De zeilvideo's van Dylan Winter (ook bekend als Keep Turning Left) kabbelen rustig voort. Voorzien van schitterend, droog, Brits commentaar. De ultieme onthaasting.

  • De meesten van jullie zullen Zilt Magazine wel kennen. Geen website, maar een gratis online tijdschrift. Iedere maand weer heerlijk lees-en-kijkvoer in je inbox...

  • Ook op Facebook zijn er een aantal leuke pagina's. Boat Porn is onschuldiger dan de naam doet voorkomen. Er worden vooral mooie schepen gepost. De pagina Sea, Boat, Photographs in the World (een hele mond vol) specialiseert zich in nautische sfeerplaatjes. Ook mijn eigen tekenblog heeft een bijbehorende Facebook pagina.

Op internet is er dus genoeg leuks te vinden, voor als je even iets vrolijks nodig hebt... Welke dingen geven jullie inspiratie?

Nog een paar mooie plaatjes, om blij van te worden..Geen opmerkingen:

Een reactie posten