maandag 3 november 2014

Winterzeilen


Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om onze boot in het water te laten liggen. Wij zeilen door! En dat terwijl ik eigenlijk helemaal geen winterzeiler ben. Geef mij maar dertig graden en een zonnetje, lekker in je T-shirt aan het roer zitten. Zeilen in de winter betekent: zeulen met zware zeilpakken, kou, en gesloten sanitair. Leuk is anders! Toch is winterzeilen die extra moeite meer dan waard...

Het licht is anders, zachter. Vaak ben je alleen op het water. Het enige wat je hoort is het geluid van een paar overvliegende ganzen. En als je een stadje als Enkhuizen of Hindeloopen aanloopt, heb je het gevoel een schilderij van Vermeer te zijn binnen gestapt. Heel bijzonder, ons landje op zijn mooist. Daarom zijn we van plan dit seizoen een paar mooie wintertochten te maken.

Van het weekend was de eerste gelegenheid daar. Geen andere afspraken, een lekker windje en lekker weer. Zo lekker, dat je je af kunt vragen of er ├╝berhaupt sprake was van 'echt' winterzeilen. 

We zijn met vrienden naar Enkhuizen gezeild. Vooral in de middag was het verrassend druk op het IJsselmeer. Allemaal mensen die nog eventjes de kans schoon zagen om een weekendje op het water te zijn, voordat de echte kou invalt. We hebben genoten van de laatste zonnestraaltjes, van het zachte licht dat je hier 's winters hebt, maar ook van zeilen in de nacht. En natuurlijk veel foto's gemaakt, zodat de mensen die hun boot al op de kant hebben staan, ook kunnen meegenieten van de bijzondere sfeer van zeilen in de winter..Geen opmerkingen:

Een reactie posten